4 természetes cukorpótló, hogy egészségesebben legyen édes az életed

Egészséges cukorpótlók

Tartalom

  öröklődő cukorbetegség

  Tökéletes cukorpótlók — íme, a legjobb természetes édesítőszerek TK Amennyiben életmódot szeretnénk váltani, több dologra is érdemes odafigyelnünk — a lisztekről már korábban írtunk, ezt itt olvashatjátok. Ugyanakkor, sok esetben a túlzott cukor fogyasztása is probléma lehet, ezért ismerjetek meg néhány természetes ízesítőt, amit cukor helyett bátran használhattok!

  kezelés propolisz diabetes

  Amennyiben életmódot szeretnénk váltani, esetleg fogyókúrázunk, érdemes szabályozni a cukorfogyasztásunkat is, hiszen ez felelős példának okáért a fogyás beindulásáért is, mértéktelen vagy túlzott fogyasztása pedig komolyabb problémákhoz vezethet — az elhízáson kívül cukorbetegség, magas vérnyomás is kialakulhat tőle. Mégis a szabályozása nem csak azon múlik, hogy cukorral vagy anélkül egészséges cukorpótlók a kávéd, hiszen azok sokszor hozzáadott formában vannak jelen élteleinkben, italainkban — ezért is érdemes elolvasni egy-egy termék összetevőit annak elfogyasztása, megvásárlása előtt.

  Ugyanakkor, ha főzöl, esetleg az italaidat édesítenéd, érdemes megválnod a cukortól, és a természetes cukorpótlók, édesítők felé fordulnod.

  13 as cukorszint

  Ha tartósan szeretnéd kiiktatni étrendedből a finomított cukrokat, akkor érdemes velük megismerkedned — hiszen annak pótlására tökéletesek, arról nem is beszélve, hogy általuk a vércukorszint leesése is megelőzhető, ráadásul még egészségesebbek is mint a boltban vásárolt egészséges cukorpótlók. Nézzük, mikre is gondolok. Sztívia A sztívia vagy stevia leveléből kivont cukorpótló, a cukornál x-szor édesebb, így kis mennyiségben bőven elég belőle fogyasztanod, ugyanazt az eredményt elérve, mint a több kanál cukorral.

  hajdina liszt kezelése cukorbetegséggel

  Sütéshez, főzéshez tökéletes, hiszen hevíthető. Szinte egyáltalán nem tartalmaz kalóriát, a glikémiás indexe is nulla.

  répa diabétesz kezelésében

  Fűszernövény mivolta végett nem csak ízesítésre szuper megoldás, de ugyanakkor segít gátolni számos baktérium és vírus szaporodását bélrendszerünkben. Amennyiben érdekel a maradék 4 cukorpótló is, lapozz!