Fruktóz intolerancia - SpeedMedical

Fruktóz intolerancia

Tartalom

  Laboratóriumi vizsgálatok alacsony vércukorszintetmagas szérum húgysavértéket, veseműködési zavarokat magas aminosav, cukor- és sóürítés igazolnak.

  fruktóz intolerancia

  Májbiopszia: A májból történő szövet mikroszkópos és biokémiai vizsgálatával kimutatható az enzim hiánya, és a diagnózis felállítható. DNS-vizsgálat: Ismert a betegségben létrejövő örökítőanyag-el térés is, ennek meghatározása azonban egyelőre csak kutatási célokra történik.

  fruktóz intolerancia

  A fruktóz-intoler ancia kórlefolyása A rendellenesség idejekorán fruktóz intolerancia fruktózmentes diéta esetén jóindulatú. Ilyen esetekben a tünetek megszűnésére, a gyermek szabályos testi-értelmi fejlődésére számíthatunk. A kezeletlen betegek egy része csecsemőkorban meghal, másik részük súlyos fizikai sorvadás mellett szellemileg elmaradottá válik.

  fruktóz intolerancia

  A fruktóz-intoler ancia kezelése A kezelés lényege a fruktóz intolerancia található fruktóz és fruktóztartalmú egyéb cukrok pl. Kiegészítő kezelésként szóba jöhet a húgysav szintjének gyógyszeres csökkentése, mellyel a köszvény eredményesen megelőzhető.

  fruktóz intolerancia

  A heveny rohamok intravénásan adott glukózzal rendezhetők. Enyhébb vércukorszint-c sökkenés jól kezelhető szőlőcukor-tabl ettákkal, amelyeket érdemes a kórképben szenvedőknek mindig maguknál tartaniuk.

  A fruktóz-intoler ancia gyógyulási esélyei A fruktóz-intoler ancia nem gyógyítható betegség, de a beteg számára jó életkilátások és életminőség biztosítható a fruktózmentes diéta betartásával.

  fruktóz intolerancia

  Néhány esetben számítani lehet ketoacidózis gyógyítása májkárosodás progressziójáramájzsugor kialakulására is. A prognózis nagymértékben függ attól, hogy milyen korán fedezték fel a rendellenessége t és milyen korán állították be a helyes diétát.

  fruktóz intolerancia

  Szövődményként alacsony vércukorszintte l hipoglikémia .