Lehetséges az inzulin cukorbetegségben való törlése?

Nefropatía diabética, Diabéteszes neuropátia tünetei és kezelése

Tünetek Kezelés A diabéteszes neuropátia az idegek károsodását jelenti.

Hogyan kezeljük a diabeteszes nephropathiát?

Ennek oka a magas vércukorszint: a túlzott mennyiségben jelenlévő cukor a finom idegrostokat és azokat az ereket károsítja, melyek az idegeket táplálják. Idővel az idegek elveszíthetik az agyba és az agyból történő normális jeltovábbító képességüket. Mivel az idegrendszer nagyon összetett, sokféle idegkárosodás jöhet létre a szervezetünkben.

nefropatía diabética

Legtöbbször az agytól legtávolabb eső testrészekben mutatkozik meg elsőként —például a lábban. Ha itt nefropatía diabética vagy megszűnt az érzékelés, akkor előfordulhat, hogy forró vízbe lépve nem érzékeli, hogy megégeti a lábát. Esetleg nefropatía diabética veszi észre, hogy megvágta vagy a cipő feltörte a lábát, vagy éles tárgyra lépett.

nefropatía diabética

A tapintás- nyomás- hő- és fájdalomérzékelés elveszítésével a lábát súlyos sérülés veszélyének teheti ki. Tíz cukorbeteg közül legalább háromnak van valamilyen fokú, idegeket érintő problémája.

nefropatía diabética

Minél hosszabb ideje cukorbeteg, és minél idősebb, annál nagyobb a veszélye a neuropátia kialakulásának. Az idegek megfelelő működéséhez egészséges vérellátásra van szükség.

A diabéteszes neuropátia előfordulása

Jó vércukor-beállítással jelentősen csökkentheti a neuropátia kockázatát. Tünetek A diabéteszes neuropátia a szervezet bármely részét érintheti. A tünetek a károsodott ideg típusától függnek.

nefropatía diabética

A perifériás neuropátia a végtagok érző idegeinek károsodását jelenti. Általában kétoldali. A lábat és kezeket érintő perifériás idegi károsodás leggyakoribb tünetei a következők: Fájdalom, bizsergés vagy égő érzés.

Zsibbadtság vagy érzéketlenség.

nefropatía diabética

Izomgyengeség vagy reflexkiesés. Nem észlelt sérülés vagy égés. A proximális neuropátia a combban, a csípőben és a farban lévő idegek károsodását jelenti.

Tünete lehet, gyengeségérzés a lábban, fájdalom a combokban, a csípőben vagy a farban.

NEPHROPATHIA (vese szövődmények) - Diabetes centrum

Általában egyoldali. A fokális neuropátia egy-egy ideg károsodását jelenti. Leggyakrabban a fej, a törzs vagy a comb területén jelentkezik. A nefropatía diabética között sorolhatjuk fel a szemproblémákat például, ha valaki nem tud fókuszálni, kettős látása van, fáj a szemevalamint a mellkas, a nefropatía diabética vagy a medence fájdalmát.

A cukorbetegség normális a vérplazmában

Az autonóm neuropátia a belső szervek beidegzésének károsodását jelenti. A szívet, az izzadságmirigyeket, a nyelőcsövet, a gyomrot, a beleket, a húgyhólyagot és az ivarszerveket érintő autonóm neuropátia az alábbi tüneteket okozhatja: Hányinger és hányás. Telítettségérzet, mert a gyomor lassabban ürül. Vizelettartási zavar vagy gyakori húgyhólyagfertőzés. Szédülés vagy ájulás. Nyugalmi szapora szívverés Szexuális problémák.

A neuropátia vizsgálata során az egészségügyi személyzet felveszi a teljes kórtörténetét, és fizikális vizsgálatot végez. Vizsgálhatják az izmok erejét, a reflexeket és az ingerelhetőséget. További vizsgálatokkal tesztelhetik az idegek működését és a húgyhólyagfunkciót.

Ideiglenesen le vagy tiltva

Ennek a legjobb módja a vércukorszint szoros kontrollja, ami a vércukorszint gyakoribb mérését akár naponta négyszer vagy még többszöra gyógyszerelés szükségletekhez nefropatía diabética igazítását, testmozgást és az étkezés módosítását jelenti. A fő cél a fennálló tünetek, különösen a fájdalom csökkentése. Ez nefropatía diabética és nem gyógyszeres kezelést is magában foglalhat, melynek módját az életkor, a kórtörténet, általános egészségi állapot, az érintett idegek és a tünetek határozzák meg.

A tünetek gyógyszeres kezelése Az enyhe fájdalom hatékonyan kezelhető, a súlyos és tartós fájdalom azonban nehezen befolyásolható. A gyógyszerek számos fajtája — például az eredetileg a depresszió vagy az epilepszia kezelésére szolgáló készítmények, nagy dúzisú, zsíroldékony B-vitamin, alfa-liponsav - bizonyult már hasznosnak a fájdalom kezelésében. Bizonyos nefropatía diabética és görcsoldó készítmények használhatóak a fájdalom kezelésére.

Emellett fájdalomcsillapítók jöhetnek számításba. Más gyógyszerekhez hasonlóan ezeknek is lehetnek mellékhatásai.