Fresh articles

Süllyesztett cukorbetegség

Tartalom

  A mesterséges hasnyálmirigy jól segíti a vércukorszint szabályozását Szerző: MTI Javította a vércukorszintet süllyesztett cukorbetegség jelentősen csökkentette az alacsony vércukorszint kialakulásának kockázatát a mesterséges hasnyálmirigy, süllyesztett cukorbetegség első klinikai vizsgálatait a kanadai McGill Egyetemen folytatták. A kanadai orvostársaság szaklapjában CMAJ közzétett tanulmányukban a szakemberek azt írták, hogy eredményeik nagy hatással lehetnek az 1-es típusú diabétesz kezelésérefelgyorsítva a külső mesterséges hasnyálmirigy kifejlesztését.

  süllyesztett cukorbetegség

  Hirdetés Az 1-es típusú diabétesz olyan autoimmun betegség, amelynél a szervezet immunrendszere megtámadja a hasnyálmirigy béta-sejtjeit, ezzel tönkreteszi a test inzulintermelő képességét.

  Mivel az inzulin nélkülözhetetlen az élelemből származó szénhidrátok lebontásához, ezért kívülről kell bejuttatni a beteg szervezetébe.

  Ha túl alacsony, ha túl magas A cukorbetegek több mint felének esetében, alacsony vércukorszintre utaló tünetek jelentkeznek, pedig a diabéteszben szenvedőknek azért kell megfelelő diétát tartani, gyógyszereket szedni, inzulint kapni, hogy vércukorszintjük ne legyen magasabb az egészséges anyagcseréjű emberekénél. A túl magas és a túl alacsony vércukorszint is veszélyes.

  süllyesztett cukorbetegség

  A túl kevés inzulin viszont nem süllyeszti eléggé a megemelkedett vércukorszintet, és ez hosszabb távon szövődményeket okozhat, szem- és veseproblémákat, szívbetegséget süllyesztett cukorbetegség elő.

  Süllyesztett cukorbetegség hasra erősített külső mesterséges hasnyálmirigy olyan automata rendszer, amely stimulálja a hasnyálmirigyet azáltal, hogy folyamatosan adaptálja a vércukorszint változásain alapuló inzulinbevitelt. Az úgynevezett kettős hormonú mesterséges hasnyálmirigy az inzulin mellett, ha szükséges, a glükagon nevű hormont is automatikusan bejuttatja a szervezetbe; folyamatosan mérve a vércukorszintet számítógépes algoritmus segítségével számítja ki a szükséges adagot.

  süllyesztett cukorbetegség

  A mesterséges hasnyálmirigy nyolcszorosan csökkentette a hipoglikémai általános rizikóját, és húszszorosan az éjszakai alacsony vércukorszint kialakulásának a veszélyét" - idézte Ahmad Haidar mérnököt, a tanulmány vezető szerzőjét a ScienceDaily tudományos hírportál. A jelenlegi gyógymódokkal a betegek mintegy kétharmada képtelen elérni a megfelelő inzulinszintet.

  A mesterséges süllyesztett cukorbetegség segíthet nekik ebben, és visszafogja a hipoglikémia süllyesztett cukorbetegség, amelytől a legjobban félnek, és amely az inzulinterápia legáltalánosabb szövődménye - magyarázta Rabasa-Lhoret, a Montreali Klinikai Kutató Intézet egyik igazgatója, a tanulmány társszerzője.

  süllyesztett cukorbetegség